Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ημερίδα “Η καλλιέργεια του Goji berry και προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στη Νάουσα στις  8/4/12 με θέμα «Καλλιέργεια του Goji berry και προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια»

Η αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Βέρμιον» στον Άγιο Νικόλαο ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς παραβρέθηκε κόσμος όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά  μέχρι και από Αττική, Πελοπόννησο, Θράκη. Υπολογίζεται ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να μείνουν όρθιοι.
Η κ. Παναγιώτου Ελένη αναφέρθηκε στις ιδιότητες και τρόπους χρήσης του καρπού, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια του φυτού.

Η ομιλία του κ. Γκέρτση άφησε ανάμικτα συναισθήματα, διότι αμφισβήτησε τα οφέλη από την κατανάλωση του φρούτου, τόνισε ιδιαίτερα την δυσκολία συλλογής του καρπού, και προέτρεψε τον κόσμο να ασχοληθεί με γνωστές καλλιέργειες όπως ροδάκινα, ελιές και σουσάμι. Ενώ σε αυτό που ο κόσμος  περίμενε ν’ ακούσει, δηλ. στην υπό εξέλιξη έρευνα για την καλλιέργεια του γκότζι  που διενεργείται στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή,  αναφέρθηκε ελάχιστα.

Ο κ. Γαλάτουλας παρουσίασε τον νεοσυσταθέντα συν/σμό  υπερτροφών στην Καρδίτσα και αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία.
Τέλος, ο κ. Μισαηλίδης μίλησε για τις προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια.


Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά όλους όσους  παραβρέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου