Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ



1) ΟΥ ΞΕΝΟΠΙΕΙΣ. Είσαι λάτρης του διάφανου, του λευκού ποτού; Απόλαυσέ το στην πιο αυθεντική, ελληνική εκδοχή του. Τσίπουρο, το μοναδικό ελληνικό λευκό ποτό που προέρχεται από σταφύλι.
>

2) ΟΥ ΑΠΟΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.
Απόσταγμα ιστορίας εκατοντάδων χρόνων, το τσίπουρο έχει ψυχή ελληνική : ανυπότακτη, γενναιόδωρη, αισιόδοξη, βαθιά κοινωνική. Στους καιρούς που ζούμε, καλό είναι όλα αυτά να τα θυμάσαι.

3) ΟΥ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΕ HUNGOVER. Το εμφιαλωμένο τσίπουρο παράγεται με σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονο εξοπλισμό και φυσικά με την ασφάλειά του εγγυάται η τυποποίησή του.

4) ΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΕΙΣ ότι μπορεί ο καθένας να φτιάξει τσίπουρο. Το τσίπουρο απαιτεί σεβασμό στον τρόπο παραγωγής του: επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών, τέχνη και εμπειρία στην απόσταξη.

5) ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ τους δύο τύπους: με γλυκάνισο ή χωρίς. Στο με γλυκάνισο επικρατεί το άρωμα και η γεύση της ανηθόλης και όταν προσθέσεις νερό, γαλακτώνει. Στο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο αναδεικνύονται τα αρώματα και η γεύση του σταφυλιού.

6) ΟΥ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΤΕΙΣ. Το τσίπουρο δε θέλει dress code. Το απολαμβάνεις χαλαρά. Γι' αυτό αγαπήθηκε από άντρες - γυναίκες κάθε γενιάς.

7) ΟΥ ΜΑΓΚΟΥΦΙΑΣΕΙΣ. Το τσίπουρο θέλει παρέα. Ανοιχτή καρδιά. Όλοι γύρω από ένα τραπέζι, με μικρές μερίδες από ελληνικούς μεζέδες, της στεριάς και της θάλασσας, που εναλλάσσονται συνέχεια.

8) ΟΥ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΣΕΙΣ. Βλέπεις είναι και εξαιρετικό χωνευτικό, στο κλείσιμο ενός καλού γεύματος. Για μεγαλύτερη απόλαυση και για την καλύτερη ανάδειξη των αρωμάτων του, σερβίρεται σε ιδιαίτερο ποτήρι, σχήματος τουλίπας.

9) ΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ τους 10 βαθμούς Κελσίου. Γιατί το απολαμβάνεις καλύτερα δροσερό. Αν προσθέσεις και πάγο, καλό είναι να προηγηθεί η προσθήκη λίγου δροσερού νερού.

10) ΟΥ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ! Τόλμησε να το απολαύσεις και σε cocktails ! Το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, με το λεπτό φρουτώδες άρωμά του, καθώς και το παλαιωμένο, αποτελούν ιδανική βάση για δροσερά cocktails.


https://www.facebook.com/vaggelis.manopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου