Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τη μαριχουάνα σκοπεύει η κυβέρνηση της Ουρουγουάης να βάλει στη λίστα των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα










Τη μαριχουάνα σκοπεύει να προσθέσει η κυβέρνηση της Ουρουγουάης στη λίστα των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα, μαζί με το ρύζι, τη σόγια και το σιτάρι
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Times, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης κ. Χοσέ Μουχίκα, ζήτησε τον περασμένο μήνα τη «ρυθμιζόμενη και ελεγχόμενη νομιμοποίηση της μαριχουάνας», ως εναλλακτική λύση για «τον πόλεμο στα ναρκωτικά» που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ. 
Η συζήτηση για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών έχει ανάψει για τα καλά σε όλη τη Λατινική Αμερική. Τα νομοθετικά σώματα της Βραζιλίας και της Αργεντινής έχουν δηλώσει ότι η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη θα βοηθούσε την Αστυνομία να επικεντρωθεί στη σύλληψη εμπόρων και όχι χρηστών. Οι ηγέτες της Κολομβίας, του Μεξικού και της Μπελίσε έχουν ζητήσει να ξεκινήσει μια ευρύτερη συζήτηση για τον εξορθολογισμό των νόμων για τα ναρκωτικά. Η Ουρουγουάη όμως έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω αν και γιατροί, χρήστες κάνναβης, πολιτικοί αντίπαλοι και αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τον τρόπο διαχείρισης του ναρκωτικού - όπως το πού και πώς θα φυλάσσεται. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα που να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός απόλυτα νόμιμου, κρατικά διαχειριζόμενου, μονοπωλίου κάνναβης.


http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου