Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ηνωμένο Βασίλειο: Λευκές φράουλες και μωβ πατάτες: Η τάση για τους παραγωγούς της νέας γενιάς!

mov patates

Οι λευκές φράουλες γνωστές και ως pineberries, καθώς και οι μοβ πατάτες αποτελούν την κλασική γεύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τους Βρετανούς καταναλωτές.

 Όσον αφορά τις πρώτες, οι λευκές φράουλες έχουν κάνει θραύση στη βρετανική αγορά, με πολλούς νέους παραγωγούς να τις επιλέγουν στη σύνθεση των καλλιεργειών τους. Τα αλλιώς λεγόμενα «pineberries» έχουν ένα διακριτικό άρωμα που θυμίζει ανανά και προβλέπεται να αποτελέσουν το «hit» και του φετινού καλοκαιριού, καθώς περισσότερα από 3.000 φυτά έχουν σταλεί μέχρι στιγμής σε φυτώρια. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι τα φυτά αυτά δίνουν παραγωγή από τον Μάιο.

Από την άλλη, οι μοβ πατάτες αναμένεται να έχουν ξεχωριστή θέση στη βρετανική αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς 100 τόνοι περίπου σπόρων αυτής της ποικιλίας έχουν ήδη σταλεί σε καταστήματα και φυτώρια της χώρας. Οι ειδικοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι οι πατάτες αυτές περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυαμίνης, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο δρα αποτελεσματικά κατά του διαβήτη, των φλεγμονών και των ασθενειών που συνδέονται με το γήρας. Μπορούν να καταναλωθούν, ψητές, ως πουρές ή ως τσιπς.

Τέλος, οι μοβ πατάτες και οι λευκές φράουλες διακινούνταν μέχρι στιγμής στη βρετανική αγορά, αλλά σε μικρές ποσότητες. Το 2012 προβλέπεται να είναι η χρονιά, κατά την οποία τα δύο αυτά προϊόντα θα γίνουν ανάρπαστα τόσο σε παραγωγούς και όσο και στο καταναλωτικό κοινό της Μ. Βρετανίας, μαζί με συγκεκριμένες ποικιλίες  πεπονιού και τομάτας.

Περιοδικό Φρουτονέα τευχος 157 Φεβρουάριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου