Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Νέα νομοθεσία βάζει ταφόπλακα στις τσικουδιά & τσίπουρο


Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί ολόκληρης της χώρας.
Ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πολυνομοσχέδιο –το οποίο θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση στη Βουλή- βάζουν «ταφόπλακα» στο παραδοσιακό αυτό επάγγελμα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θ’ απαγορεύεται η απευθείας πώληση χύμα τσικουδιάς και τσίπουρου από τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς και αυτοί θα μπορούν να παρασκευάζουν μόλις 150 λίτρα αυστηρά για ιδία χρήση.
Παράλληλα στο φορολογικό πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι το τσίπουρο και η τσικουδιά θα μπορούν να διακινούνται μόνον τυποποιημένα από ποτοποιίες και αφού πρώτα φορολογηθούν με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Οινοπνευματωδών , σε τιμές δηλαδή που θα είναι παραπλήσιες με τις τιμές του ουίσκι.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Χανίων Γιώργος Σταματάκης –μιλώντας στη Ν.Τ.- τόνισε ότι «οι νέες αυτές ρυθμίσεις οδηγούν σε αφανισμό τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς καθώς τους στερούν ένα σημαντικό εισόδημα σε καιρούς πολύ δύσκολους».
Παράλληλα έκανε λόγο «για μεγάλα συμφέροντα των ποτοποιών που θέλουν να βάλουν στο χέρι την αποκλειστική διάθεση και εμπορία του τσίπουρου και της τσικουδιάς», ενώ κάλεσε τους Βουλευτές των Χανίων να παρέμβουν και «να αποκαταστήσουν την αδικία που συντελείται εις βάρος των αμπελοκαλλιεργητών-παραδοσιακών αποσταγματοποιών».
Τέλος ο κ. Σταματάκης σημείωσε ότι «οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί όλης της χώρας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να αντισταθούν στον επιχειρούμενο αφανισμό τους.».
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjouRZeahaDPyVWM7FO-bjLmabrC8FXgBsB0a3yRrdAau_AAHfw2a6Y1H_yndhDmiZnHqeMfhJeC-lqw3a9R6kuPVbp6XMYSDaycSpzTLCp6Zeo1wuLKYRW-cXnN822yJFeDvq4-ceVdgRA/s1600/_2_1_%257E1.JPG

Πηγή: neatv.gr - Β.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου